Abda Község

abda cimer

Ikrényi Napsugár Napközi Otthonos Tagóvoda felújítása és bővítése

infoblokk kedv final felso cmyk ERFA 200Projekt megnevezése:

Ikrényi Napsugár Napközi Otthonos Tagóvoda felújítása és bővítése

Projekt azonosító száma:

TOP-1.4.1-15-GM1-2016-00004

Kedvezményezett:

Rábca Menti Községek Önkormányzatainak Köznevelési Intézményfenntartó Társulás

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:

127 699 999 Ft

A finanszírozás típusa:

Európai Regionális Fejlesztési Alap

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja:

2017. július 1.

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja:

2019. február 28.

 

Projekt bemutatása

Rábca Menti Községek Önkormányzatainak Köznevelési Intézményfenntartó Társulás 100%-os európai uniós támogatást nyert az Ikrényi Napsugár Napközi Otthonos Tagóvodájának fejlesztésére és bővítésére. Ez azt jelenti, hogy az 127,7 millió forintos Európai Regionális Fejlesztési Alaptól kapott támogatásból infrastrukturálisan fejlesztik, és több helyiséggel bővítik az Intézményt.

Az Ikrényi Napsugár Napközi Otthonos Tagóvoda 2008. óta az abdai Mézeskalács Körzeti Napközi Otthonos Tagóvoda, a Börcsi Pitypang Napközi Otthonos Tagóvoda mellett a 1997. évi XXXV. Tv. 8. §-a alapján létrejött Abda Község Önkormányzata, Börcs Község Önkormányzata és Ikrény Község Önkormányzata által létrehozott intézményfenntartói társulás fenntartásában működő intézmény.

A társulás óvodái közül az Ikrényi tagóvoda az, amely a településen élő kisgyermekek közül a férőhelyhiány miatt lényegesen kevesebb gyermeket tud fogadni. Ennek oka nagyrészt az Ikrényi tagóvodának az elavult, szűkös infrastruktúrája. Az Ikrényi Napsugár Napközi Otthonos Tagóvoda 1979. évi alapítása és felépítése óta a kisebb felújításokon kívül nem esett át jelentősebb korszerűsítésen, bővítésen, annak ellenére, hogy a község lakossága folyamatosan nőtt 2011. év óta az új telkek kialakítása és mintegy 65 család beköltözése révén. A tagóvoda nagyrészt több mint 30 éves felszereltséggel működik ma is, és igyekszik kiszolgálni az egyre bővülő gyermeklétszámot.

A Napsugár Napközi Otthonos Tagóvoda kedvezőtlen adottságai ellenére igyekszik mindent megtenni, hogy a gyerekek és a szülők igényeit a lehető legjobban kielégítse. Minden évben próbál megújulni, színesedni, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a tagóvoda gyereklétszáma évről évre növekvő tendenciát mutat. A község lakosságának növekedésével a tagóvoda jelenlegi formájában már nem tudja befogadni a megnövekedett gyermeklétszámot sem.

Egy korszerű tagóvoda kialakítása kizárólag a régi épülethez való hozzáépítéssel valósulhat meg, mivel a régi épület nem rendelkezik azzal a területnagysággal, hogy abban minden neveléshez fontos helyiség helyet kaphasson. A projekt megvalósulása során A projektünk átfogó célja az Ikrényi Napsugár Napközi Otthonos Tagóvoda felújítása és bővítése, a túlzsúfoltság megszüntetése, valamint a meglévő infrastruktúra fejlesztése, amely jelenti a tagóvodai épület felújítását, bővítését, az eszközállomány megújítását.

 

Levegőminőség

GPS koordinátáink:
47.69650, 17.54417


EOV koordinátáink:
537170, 262496

google maps

banner00

microwave
sz2020