Abda Község

abda cimer

Útvonal lezárás

 
ÚTVONAL LEZÁRÁS!
Ikrény Község Önkormányzata értesíti Önöket, hogy 2024.06.15-16. között Ikrényi Vizisípálya központtal Triatlon Fesztivál, országos triatlon bajnokság kerül megrendezésre.
A rendezvényhez kapcsolódóan a 84125-ös út Ikrény->Ikrény vizisípálya->1-es főút közötti szakaszán ÚTVONAL LEZÁRÁS lesz érvényben 2024.06.15 szombat 07:45-17:30 valamint 2024.06.16 vasárnap 07:45-14:15 közötti időszakban.
A megadott időpontok között az alternatív útvonal:
Ikrény->85-ös út->1-es főút-Győr
Az autóbuszközlekedés Ikrény vonatkozásában a rendezvény teljes időtartama alatt a megszokott útvonalon és menetrenddel halad.
Az Ikrényi Vizisípálya a nevezett időszakban csak Ikrény felől elérhető az alábbi esetekben (azonban Győr felé továbbhaladni nem tudnak):
· az Ikrényi horgásztóhoz igyekvők,
· az Ikrényi és Abdai Zártkertekben élők,
· a Triatlon Fesztiválra érkezők,
· az ikrényi vizisípályára, strandra igyekvők.
Az 1-es úton Ikrény felé érkezőket az útkezelő által elhelyezett sárga terelőnyíl táblák irányítják a 85-ös út felé.
Részletes információk elérhetők itt:
https://kistrifesztival.hu/
https://ikreny.hu/.../991-triatlon-fesztival-2024-06-15-16

Szúnyoggyérítés

TÁJÉKOZTATÓ FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A kezelés pontos időpontja: 2024. június 19. napján, napnyugta utáni órákban. Pótnapok: 2024. június 20-21. napjai, ugyanebben az időben.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Segítse Ön is a szúnyogok elleni védekezést!

A szúnyogok nem tartják tiszteletben a magánterület és a közterület határait. Ezért a szaporodásuk elleni védekezést is közös gondolkodással és munkával tudjuk csak hatékonnyá tenni. Az elmúlt évek bebizonyították, hogy a leghatékonyabb védekezés a lárva időszakban történhet, ezért évek óta szakemberektől megrendelt szolgáltatással kezeltetjük az úgynevezett pangóvizeket. Ehhez folyamatosan vizsgálják, hogy hol mekkora lárva mennyiség van egy-egy szabad vízben (csatorna, árok, élővíz). A sok eső miatt sok a potenciális élőhely ezért beindítottuk a védekezést. Ez nem olyan látványos, mint a repülő vagy a meleg ködöt fejlesztő autó.
Amit kérünk a lakosságtól, hogy a saját területükön lévő csapadékvizes hordókat fedjék le! Hetente legalább egyszer ürítsék ki teljesen a locsolásra gyűjtött vizes edényt! A kerti tóban ha halak vannak ők teszik a dolgukat, ott nincs teendő. Ha esetleg nincs a tóban sem hal sem növény akkor kezelhető a kereskedelmi forgalomban lévő CULINEX tablettával, de az ezzel kezelt víz az élőlények számára káros lehet.
Legyenek figyelemmel arra, hogy egy csapadékvíz gyűjtő hordóban képes annyi szúnyog kifejlődni, ami egy egész utca életét megkeserítheti több hónapra. Mindezek mellett a meleg ködös gyérítést is folytatjuk. Kérem olvassák el a mellékelt tájékoztatót!

 

 

448206465 930821972180725 5899188969662683930 n

 

 

 

Hulladékudvar 2024. június 16-án zárva lesz

Tisztelt Abdaiak! 
 
A GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatja a lakosságot, hogy a cég üzemeltetésében lévő hulladékudvarok 2024. június 16-án zárva lesznek.
Megköszönjük a lakosság megértését.

Levegőminőség

GPS koordinátáink:
47.69650, 17.54417


EOV koordinátáink:
537170, 262496

google maps

banner00

microwave
sz2020